Recept Eenvoudige Panna Cotta met kersen

panna cotta met kersen
Zelfgemaakte panna cotta met kersen

Panna Cotta is heel eenvoudig om zelf te maken. Je moet wel op tijd beginnen want de panna cotta moet ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast maar het maken zelf is echt niet moeilijk, zeker niet met dit recept. Stap voor stap maak je zelf het lekkerste luxe dessert en we gaan onze eters niet vertellen hoe simpel het eigenlijk was he? Dat is ons geheim, laat ze maar denken dat jij een of andere keuken goddess bent!

Niet moeilijker maken dan het is

Panna Cotta is de vertaling van ‘gekookte room’ en dat is dus precies wat we gaan doen: room koken, vanille en suiker erbij, gelatine toevoegen, uitschenken in vormpjes, afgedekt in de koelkast zetten en wachten maar tot je mag aanvallen. Meer is het niet. Nou ja…. Beetje fruit erbij leggen, dat nis ook nog wel te doen toch?

Met dit recept maak je voor 4 a 5 personen een dessert om van te watertanden

Ingrediënten voor eenvoudige Panna Cotta

  • 500 ml. slagroom
  • 2 verse vanillestokjes
  • 70 gram suiker
  • 3 ½ blaadje gelatine
  • Blikje kersen voor vlaaivulling

Hoe maak je dit Panna Cotta dessert?

de slagroom in een steelpannetje verwarmen
de slagroom in een steelpannetje verwarmen
  • Doe de slagroom in een steelpannetje en verwarm het tot het bijna kookt (let op: BIJNA KOOKT!, anders gaat het inkoken)
  • De vanillestokjes met een scherp met in de lengte opensnijden
  • Schraap met het mes het merg eruit en doe dat bij de room
vanillestokjes
De vanillestokjes opensnijden en het merg eruit schrapen
  • De stokjes zelf doe je ook in de room, voor wat extra smaak
vanille stokjes laat je meekoken in de room voor extra veel smaak
vanille stokjes laat je meekoken in de room voor extra veel smaak
  • Als de room bijna kookt zet je het vuur heeeeel laag en laat je het nog 15 minuten voorverwarmen
  • Vis nu de vanillestokjes uit het pannetje
  • Doe de suiker bij de room en roer tot de suiker helemaal is opgelost
  • Leg de gelatineblaadjes vast te weken in koud water (5 minuten)
  • Als de gelatine 5 minuten geweekt is knijp je die uit en doe de gelatine bij de room, de gelatine lost meteen helemaal op maar roer even goed tot de room helemaal glad is
  • Doe de room nu in vormpjes (plastic koffiebeker, een mooi timbaaltje, wees creatief)
  • Zet de vormpjes afgedekt 4 uur in de koelkast
  • Als je de panna cotta wil serveren dan eerst even onder de warme kraan houden, dan komen ze makkelijker los
  • Stort de panna cotta op een bordje en leg er een flinke eetlepel kersen voor vlaaivulling bij
  • Klaar voor de beste smaaksensatie in eeuwen

Je kunt in plaats van vlaaivulling kersen ook ander vers fruit gebruiken. Wat dacht je van een handje verse rode vruchten? Aardbeien zijn natuurlijk ook heel lekker. In dit geval heb ik voor fruit uit blik gekozen omdat ik wilde laten zien hoe eenvoudig het kan zijn om zelf Panna Cotta te maken.

Lekkere variant op dit recept

Zelf heb ik op basis van dit recept nog een lekkere (en ook heel eenvoudige) variant gemaakt: Panna cotta met een laagje Bastognekoek, ook erg de moeite waard.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.