Panna Cotta witte chocolade basisrecept

Panna Cotta met witte chocolade

Panna Cotta met witte chocolade is heerlijk zoet van smaak. Witte chocolade is al zo zoet van zichzelf dat je geen extra suiker aan de panna cotta hoeft toe te voegen.

Het mooie van Panna Cotta is zeker ook de kleur, gebruik daarom dus echt witte chocolade en niet pure chocolade, ook al ben je meer een liefhebber van pure chocolade. In pure chocolade zit ook veel minder suiker, dus is het minder geschikt voor het maken van panna cotta want dit dessert moet gewoon lekker zoet smaken.

Ingrediënten voor witte chocolade panna cotta

  • 500 ml room (slagroom)
  • 200 gram witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
witte chocolade
met witte chocolade maak je heerlijke panna cotta

Bereiding panna cotta met witte chocolade

  • Doe de room in een pannetje en verwarm tot ongeveer het kookpunt
  • Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er uit en doe dat bij de room
  • Het vanillestokje zelf ook bij de room doen, dan trekt de vanillesmaak goed in de room
  • De witte chocolade in stukjes breken en smelten in room
  • Roer regelmatig tot de chocolade helemaal is opgelost
  • De blaadjes gelatine weken in koud water (5 minuutjes)
  • Gelatine uitknijpen en bij de room doen
  • Roeren tot alle gelatine is opgelost, dit gaat heel erg snel
  • Schenk de panna cotta in timbaaltjes of in mooie glaasjes
  • Zet de timbaaltjes of glaasjes minimaal 2 uur in de koelkast

Na twee uur geduldig wachten kan je dan eindelijk aanvallen op je zelfgemaakte luxe dessert. Je kunt de glaasjes garneren met wat mooi rood fruit, een mooie rode aardbei, nootjes, of wat je ook maar lekker lijkt.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*