Panna cotta met volle melk en slagroom

panna cotta met melk
panna cotta met melk

Meestal maken we panna cotta met alleen slagroom maar je kunt ook een versie maken met een combinatie van volle melk en slagroom. Iets minder vet maar nog steeds erg lekker natuurlijk.

Panna cotta is een heerlijk luxe Italiaans dessert met gekookte room die door de gelatine in de koelkast een soort puddinkje zal worden. Lekker met vers fruit of met warmere smaken zoals karamelsaus of lemoncurd.

Dit recept is goed voor 4 – 5 personen

Boodschappenlijstje voor Panna Cotta met volle melk en slagroom

  • 400 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 1 a 2 vanille stokjes
  • 3 blaadjes gelatine
  • 70 gram suiker
  • Vers fruit om mee te garneren
garneer de panna cotta met lekker vers fruit
garneer de panna cotta met lekker vers fruit

Panna cotta maken in een paar simpele stappen

  • De gelatine minimaal 5 minuten laten weken in koud water
  • In een pannetje de melk en de slagroom tegen de kook aan brengen
  • De vanillestokjes in de lengte doormidden snijden en het merg er uit schrapen met een mes, het merg en de vanille stokjes zelf in de melk doen (meteen al, dan kan de smaak goed in de panna cotta trekken)
  • De room en de melk 10 minuten zachtjes blijven verwarmen
  • Doe de suiker door de room en blijf roeren tot alle suiker is opgelost
  • De vanille stokjes uit de room vissen
  • Haal de pan van het vuur en knijp de gelatine uit
  • Gelatine door de room doen en roeren tot de gelatine opgelost is
  • Schenk de panna cotta in kleine glaasjes of timbaaltjes en zet ze in de koelkast
  • Na ongeveer 3 uur in de koelkast is de panna cotta stevig geworden en klaar voor consumptie
  • Garneer de panna cotta met lekker vers fruit

Tip: lemoncurd en panna cotta is ook een geweldige combinatie. Ik hoop binnenkort een lekker recept voor lemoncurd op de site te zetten. Daar ga ik eerst even zelf mee experimenteren. (ach, wat een opgaaf voor deze webmaster …. 😉

Weet je zelf nog leuke manieren om de panna cotta op te leuken? Laat het hieronder even weten, dan kunnen alle lezers jouw favoriete panna cotta uitproberen.

4 Comments

  1. Heb uw pannacotta recept gevolgd, echter het vanillamerg zakt naar het onderste van het timbaaltje, waardoor je bij het lossen van de panna cotta soms de zwarte merg ziet. Is hier een oplossing voor?

    • Snap je helemaal, heb ik ook en ik heb tot nu toe nog geen goede oplossing gevonden. Op zich is het geen ramp als je ziet dat er echte vanille gebruikt is, maar ik zou zelf ook liever zien dat dat het merg mooi door de hele pannacotta blijft en niet naar onderen zakt. Wie het weet mag roepen!

  2. Ik heb de pannacotta (geweldig recept trouwens) geserveerd op in rondjes uitgestoken, geroosterd briochebrood. Deze besmeerd met lemoncurd, daarop de pannacotta en besprenkeld met aardbeien coulis. Heerlijk! Thanks.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*