Panna Cotta met Ricotta basisrecept

panna cotta
panna cotta

Panna Cotta maken we meestal met room maar ook met Ricotta kan je heerlijke Panna Cotta maken.

Wat is Ricotta?

Ricotta betekent dubbel gekookt. Het is een zachte witte kaas uit Italië. Eigenlijk is het niet eens echt kaas… Ricotta is gemaakt van de wei die overblijft van het maken van bijvoorbeeld mozzarella. Als je die wei opnieuw gaat verhitten (vandaar dubbel gekookt) dan krijg je weer wrongel. De wrongel laat je dan weer uitlekken en tadaaaaa daar is de Ricotta.

Ricotta is wit van kleur en zacht van smaak. In de supermarkt zit het meestal in plastic bakjes van 250 gram. Hoeveel kost Ricotta? Nog geen 2 euro voor 250 gram

Ingrediënten Panna Cotta met Ricotta

  • 250 ml. slagroom
  • 250 gram Ricotta
  • 90 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • Gelatine (3 blaadjes)

Hoe maak je zelf deze panna cotta?

  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje
  • Snij het vanillestokje open en schraap het merg er uit met een scherp mes, het merg en het stokje zelf bij de slagroom doen
  • De gelatine 5 minuten laten weken in koud water
  • Laat de slagroom nog 5 minuten op een zacht vuur staan, zodat het net niet gaat koken
  • De suiker toevoegen en laten smelten
  • De vanillestokjes uit de room halen
  • Gelatine uitknijpen en oplossen in de warme room
  • Laat de room even een beetje afkoelen
  • In een andere kom de Ricotta even goed losroeren
  • Dan de slagroom erbij doen en roeren tot het een mooi glad mengsel is
  • Doe het mengsel in timbaaltjes/kleine bakjes / mooie glaasjes
  • Dek de bakjes af met van dat plastic huishoudfolie en zet de bakjes in de koelkast
  • Na ongeveer 3 uur zijn de nagerechtjes klaar
  • Als je de timbaaltjes even onder de warme kraan houdt komen ze makkelijker los
  • Stort de panna cotta op een bordje of laat de panna cotta in de glaasjes
  • Maar een bordje op met lekker vers fruit of serveer het met een lekkere aardbeien coulis

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*