Panna Cotta met magere kwark basisrecept

panna cotta met kwark
Basisrecept Panna Cotta met kwark

Voor mij was het eigenlijk de vraag of je met magere kwark ook Panna Cotta kunt maken. Iets warms met een mager zuivelproduct geeft meestal problemen maar voor een wat frissere smaak leek het me toch de moeite waard om het eens te proberen.

Voordeel van magere kwark is ook dat het lekker goedkoop is, en dat is altijd leuk, een luxe dessert voor weinig geld.  Verder scheelt het wellicht een paar calorieën maar ach, gezien de hoeveelheid suiker zou ik dit dessert toch niet aanraden als je aan het lijnen bent. Echter voor lekkerbekken die op zoek zijn naar een frisse panna cotta is dit recept juist wel weer een aanrader.

Dit recept is goed voor 4 personen

Ingrediënten Panna Cotta met magere kwark

  • 350 gram magere kwark
  • 200 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 75 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine

Hoe maak je Panna Cotta met kwark?

  • De slagroom doe je in een steelpannetje en die zet je op het vuur
  • Breng de slagroom rustig richting kookpunt
  • Vanillestokje in de lengte opensnijden en met de punt van je mes het merg eruit schrapen en bij de room doen, stokje ook bij de room doen, die vissen we er straks wel weer uit
  • Doe de suiker erbij en laat nog 10 minuten zachtjes koken
  • De gelatine in koud water 5 minuten laten weken
  • Vanillestokjes uit de room vissen
  • Gelatine uitknijpen en in de room doen, even roeren tot het opgelost is
  • Nu het steelpannetje in een bakje water zetten om de room wat af te laten koelen (was bang dat het anders misschien gaat schiften met de kwark)
  • De kwark met een lepel even losroeren en dan bij de room doen
  • Roer alles goed door elkaar
  • Schenk de panna cotta in timbaaltjes of glaasjes en zet ze in de koelkast (3 uur)
  • Na 3 uur weer uit de koelkast halen, onderkant van de timbaaltjes even in heet water dompelen, dan komt het makkelijker los
  • Stort de panna cotta op een bord

Je hebt nu de basic versie gemaakt, je kunt dit dessert verder ‘pimpen’ met vers fruit, chocolade, caramelsaus, aardbeien coulis en nog 100 andere dingen. Kijk maar eens rond op deze site, er komen steeds meer lekkere varianten bij!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*