Panna Cotta met Griekse yoghurt en aardbeien

aardbeien bij panna cotta
Deze frisse Panna Cotta smaakt heerlijk met aardbeien

Panna Cotta maken we meestal met slagroom maar als je zin hebt in een wat frissere variant dan kan je een deel van de room vervangen door yoghurt. Dan heb je zomaar een fris zomers nagerecht met bijna hetzelfde recept!

Panna Cotta smaakt heerlijk met verse aardbeien

Lekker is het om bij deze panna cotta veel vers fruit te serveren, dan heb je toch het perfecte nagerecht voor warme zwoele zomeravond? Ik ben gek op aardbeien naast de panna cotta maar je kunt ook kiezen voor citrusvruchten of lekkere rode frambozen. Over de aardbeien doe ik vaak nog een schepje suiker maar in de juiste periode is dat helemaal niet nodig, dan zijn ze zoet genoeg van zichzelf.

Je kunt ook zelf een lekkere aardbeiencoulis maken, het recept en meer informatie staan hier

Met dit recept kan je panna cotta met yoghurt maken voor 4 personen

Ingrediënten Panna Cotta met yoghurt

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 70 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 vanille stokjes
  • Bakje vers fruit (aardbeien zijn erg lekker in de zomer)

Bereiding Panna Cotta met Griekse yoghurt

  • Doe de slagroom in een steelpannetje en verwarm tot het bijna kookt
  • De vanillestokjes in de lengte opensnijden, het merg eruit schrapen met een mes en bij de room doen.
  • De vanillestokjes ook bij de room doen
  • Laat de room 15 minuten op een heel zacht vuurtje staan (af en toe roeren)
  • De gelatine in koud water weken (5 minuten)
  • Als de room 15 minuten op het vuur heeft gestaan doe je de suiker erbij en roer tot alle suiker is opgelost
  • Vis de vanillestokjes uit de pan
  • Nu de gelatine uitknijpen en bij de room doen en roeren tot alles is opgelost
  • Laat de room nu verder afkoelen
  • In een andere flinke kom roer je nu de Griekse yoghurt even goed los
  • Doe dan de room erbij en roer tot het een mooi glad mengsel is
  • Schenk de Panna Cotta in mooie glaasjes of in een vormpje en zet de toetjes in de koelkast
  • Na ongeveer 2 a 3 uur zijn ze mooi stevig geworden
  • De glaasjes serveren met vers fruit ernaast, als je een ander vormpje hebt gebruikt dan even onder de warme kraan houden (of dompelen in wam water) en dan op een bordje storten
  • Veel eetgenoegen met deze zomerse panna cotta (met zomerkoninkjes)

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*