Panna Cotta met Bastogne koek topping

panna cotta bastogne
Panna Cotta met topping van Bastogne koekjes

Panna Cotta is van zichzelf zacht zoet en romig. Als je dat combineert met een crispy laagje verkruimelde Bastogne koekjes dan heb je te maken met een heerlijk dessert! Zoet, romig, en crispy tegelijk.

Als basis heb ik het recept voor eenvoudige panna cotta genomen. Daar heb ik gewoon heel eenvoudig een lekkere variant op gemaakt.

Panna Cotta in een glaasje

Meestal storten de Panna Cotta uit de vorm waarin we hem laten stollen maar je kunt ook een leuk glaasje gebruiken. Je laat de Panna Cotta dan gewoon in het glaasje zitten en je serveert het glaasje met een lepeltje. Dat heb ik in dit geval dus gedaan.

Als je echt niet zonder fruit kunt bij de Panna Cotta dan kan je het glaasje op een schoteltje zetten en daar nog wat fruit naast leggen, dat staat wel heel luxe en is ook super lekker.

Ingrediënten voor Panna Cotta met Bastognekoek

  • 500 gram slagroom
  • 2 vanillestokjes
  • 70 gram suiker
  • 3 ½ blaadje gelatine
  • 2 a 3 Bastogne koekjes
  • Eventueel vers fruit serveren naast het glaasje
panna cotta met bastogne
Heerlijk dessert: Panna Cotta met een topping van verkruimelde bastogne koekjes

Hoe maak je Panna Cotta met Bastogne topping?

  • Maak de pannacotta zoals beschreven op deze pagina
  • In plaats van in een vormpje giet je de room in een mooi glaasje, laat wel voldoende ruimte over voor de Bastogne topping
  • Zet de glaasjes afgedekt in de koeling (4 uur)
  • Als de Panna Cotta klaar is dan haal je de glaasjes uit de koeling en dan verkruimel je 2 a 3 Bastogne koekjes
  • Strooi de koekkruimels in de glaasjes als lekkere knapperige topping

Met dit recept maak je voor 4 a 5 personen een super lekker knapperig desserten je zal het vast wel met me eens zijn: moeilijk is het niet en het ziet er wel heel erg gaaf uit toch?

Panna Cotta nagerecht bij kerstdiner

Dit recept is echt een prima tip voor een kerstdiner, je hebt het al druk genoeg met alle voorbereidingen dus dat je dit nagerecht ruim van tevoren moet klaarmaken is alleen maar een voordeel. Op het moment suprême hoef je alleen nog maar de koekjes te verkruimelen en te verdelen, en toch zal iedereen denken dat je een ware kookgodin bent.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.