Mini Panna Cotta op een koekje

panna cotta op oreo
panna cotta op oreo

Vandaag heb ik Panna Cotta gemaakt maar anders dan anders. In plaats van gewone timbaaltjes voor 1 persoon heb ik de Panna Cotta in een siliconen mini muffin vorm gedaan.

Panna Cotta bonbons

Door de panna cotta in heel kleine vormpjes te gieten zijn ze lekker snel klaar en je hebt leuke kleine twee-haps dessertjes. Het voordeel van zo’n siliconen bakvorm is dat je de panna cotta vrij makkelijk uit de vormpjes kan duwen. Je kunt de mini panna cotta zo laten maar ik had nog een rol lekkere Oreo koekjes liggen en ineens zag ik het licht….

Als basis heb ik het recept voor panna cotta met kwark genomen 

mini panna cotta
mini panna cotta

 

Panna Cotta op een Oreo koekje

Als de Panna Cotta voldoende stevig geworden is duw je ze uit de siliconen muffinvorm. De mini-panna cotta leg je op de Oreo.

panna cotta op oreo koekje
panna cotta op oreo koekje

Omdat het zo lekker is heb ik er ook nog een toefje aardbeiensaus op gedaan, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik vond het eindresultaat nogal op een petitfour lijken.

mini panna cotta met aardbeiensaus
mini panna cotta met aardbeiensaus

Ik denk dat ik dit dessertje nog een keer ga maken als ik copieus heb gekookt en niet echt een heel dessert meer wil serveren maar we doen natuurlijk wel koffie na het eten. Daar leg ik dan zo’n mini panna cotta bij want hoe dan ook, na een stevige maaltijd heb je altijd weer trek in zoets.

 

 

3 Comments

  1. Ik wilde vandaag ook de panna cota in kleine siliconen vormpjes doen (mini tulband). Kan het alleen zo in het vormpje of moet ik die eerst nog bekleden. Ik heb het 1x eerder in een glas gemaakt en toen had ik er vershoudfolie ingedaan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.