Kan je panna cotta met karnemelk maken?

iets frisser en ietsje minder calorieën

panna cotta met karnemelk, het kan! Iets frisser en iets minder calorieën
panna cotta met karnemelk, het kan! Iets frisser en iets minder calorieën

Jazeker, dat kan! En waarom zou je dat doen? Met karnemelk zitten er iets minder calorieën in je panna cotta en de smaak is ietsje frisser.

Is deze panna cotta dan gezond?

Nou nee, eigenlijk niet. Er zit nog altijd veel room (slagroom) is en een flinke hoeveelheid suiker. Echt gezond kan je het dus niet noemen dit dessert. Om het maar even optimistisch te bekijken: het is minder ongezond dan het standaard recept met alleen maar room.

Waar moet je rekening mee houden als je karnemelk gebruikt voor dit dessert?

Karnemelk gaat snel schiften bij verhitting. Daarom moet je eerst de room in het pannetje doen en pas na het afkoelen doe je de karnemelk erbij.

Hieronder staat het basisrecept voor panna cotta met karnemelk. Verzin er zelf een lekkere topping bij: aardbijencoulis, jam, vers fruit, koekjes, M&M’s, chocolade… ach er zijn zoveel lekkere toppings voor panna cotta.

Wat heb je nodig?

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml karnemelk
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • Je favoriete topping (fruit, koekjes etc.)

En dan aan de slag! Zo maak je zelf een frisse panna cotta met karnemelk

  • Giet de slagroom in een pannetje
  • Snij het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit en doe dat merg bij de room
  • Doe het opengesneden stokje zelf ook in de pan, die vissen we er later wel weer uit
  • Leg de blaadjes gelatine in koud water te weken
  • Zet het pannetje met slagroom en vanille op middelhoog vuur en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken
  • Haal de gelatine uit het koude water en knijp ze goed uit
  • Doe gelatine in de pan en roer tot de gelatine helemaal is opgelost
  • Haal het pannetje van het vuur
  • Laat de panna cotta nu 5 minuten staan
  • Daarna pas de karnemelk toevoegen (dan gaat het niet schiften)
  • Roer nog even goed door
  • Schenk de panna cotta met karnemelk in kleine glaasjes
  • Als de panna cotta goed is afgekoeld zet je ze nog 3 uurtjes in de koelkast om op te stijven
  • Voor het serveren garneer je de desserts met iets lekkers en dan is het smikkelen en smullen geblazen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*