Italiaans toetje pannacotta met frambozen

Een briljant en lekker Italiaans toetje
Een briljant en lekker Italiaans toetje

Een heerlijk en eenvoudig Italiaans toetje is pannacotta. Het kost weinig tijd om het te maken, je moet alleen wel een beetje geduld hebben want dit toetje moet wel 4 uur in de koelkast voordat je het kan serveren.

Op deze site staan heel veel lekkere recepten voor pannacotta en deze variant is vooral lekker in de maanden juni tot aan de herfst. De zomerframbozen zijn rijp in de maanden juni en juli en dan heb je nog de herfstframbozen die vanaf augustus tot de eerste nachtvorst geplukt kunnen worden. Buiten die periodes ben je afhankelijk van de diepvriesversies, op zich ook helemaal geen slecht alternatief.

panna cotta met frambozen
panna cotta met frambozen

Recept is goed voor een Italiaans dessert voor 4 personen

Ingrediënten voor een heerlijk Italiaans toetje

  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 70 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
  • Bakje frambozen (ongeveer 150 gram)
  • 50 gram poedersuiker en een eetlepel citroensap (als je de frambozencoulis wil maken)
frambozen voor de pannacotta
garneer je Italiaanse toetje met verse frambozen of maak een frambozencoulis

Hoe maak je dit Italiaanse dessert zelf?

  • Doe de slagroom in een steelpannetje en verwarm tot bijna het kookpunt
  • Het vanillestokje in de lengte opensnijden, het merg er uit schrapen en zowel het merg als het stokje zelf bij de slagroom doen
  • Suiker bij de room doen en blijven roeren tot de suiker goed opgelost is
  • Laat de room in totaal een minuut of 10 a 15 rustig ‘sudderen’
  • De blaadjes gelatine 5 minuten in koud water laten weken
  • Dan de blaadjes uitknijpen en bij de room doen en roeren tot de gelatine is opgelost
  • Vanillestokje uit de room vissen
  • Schenk de panna cotta in 4 glaasjes of timbaaltjes
  • Zet de glaasjes 4 uur in de koelkast
  • Na 4 uur de timbaaltjes leegstorten op een bordje (als je een mooi glaasje hebt gebruikt dan de panna cotta in het glaasje laten zitten)
  • Garneer je dessert met lekkere verse frambozen

Pannacotta met frambozencoulis maken

Je kunt in plaats van garneren met frambozen ook kiezen voor het maken van een frambozencoulis. Coulis is een fraai woord voor saus van gepureerd fruit.

  • Je moet wel een paar frambozen apart houden voor het garneren, de rest doe je in een mengbeker.
  • Voeg dan de poedersuiker en het citroensap toe. Met een blender of staafmixer pureer je de vruchten tot een lekker sausje.
  • Officieel moet je de saus dan nog wel even door een zeef halen.
  • Zet de frambozencoulis in de koelkast tot gebruik
  • Garneer de pannacotta met de frambozencoulis en leg er een paar frambozen naast

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*