Italiaans dessert met warm fruit en witte chocolade

Italiaans dessert
Italiaans dessert

Panna cotta is een klassiek Italiaans dessert. Deze panna cotta is een geweldige afsluiter voor je dinertje. Het maken van deze panna cotta is beslist niet moeilijk, je moet er alleen wel aan denken dat de panna cotta nog twee uur in de koelkast moet staan voordat je hem kunt serveren.

We maken deze panna cotta met witte chocolade, die is al zoet zat van zichzelf. Daarom hoeft er niet nog extra suiker bij. Maak je de meest klassieke versie van panna cotta dan laat je de witte chocolade weg en gebruik je 70 gram suiker. Witte chocolade en warm fruit is echt zo’n heerlijk combinatie dat ik er voor kies om de panna cotta zoet te maken met witte chocolade.

Dit recept is voor 4 personen die trek hebben in een super lekker nagerecht

Ingrediënten voor een Italiaans dessert met warm fruit

  • 500 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade
  •  Blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 1 doosje warm fruit met witte chocolade (te koop bij Albert Heijn)
  • 4 kletskoppen (koekjes)
warm fruit bij Italiaans dessert
Warm fruit en witte chocolade maken dit Italiaanse dessert tot een waar feestje

Bereiding van Italiaanse Panna Cotta met warm fruit

  • De room doe je in een steelpannetje en verwarm de slagroom tot ongeveer het kookpunt
  • Breek de witte chocolade en voeg die bij de room en laat de chocolade smelten (rustig blijven roeren)
  • De vanillestokjes in de lengte open snijden en het merg er uit schrapen en ook aan de room toevoegen
  • De stokjes zelf doe je ook in het pannetje, die plukken we er op het laatst weer uit
de vanille stokjes laat je in de panna cotta, die halen we er last minute pas uit
de vanille stokjes laat je in de panna cotta, die halen we er last minute pas uit
  • De gelatine laat je 5 minuten weken in koud water, dan de gelatine uitknijpen en bij de panna cotta doen
  • Roer de panna cotta door tot alle gelatine is opgelost en haal dan de vanille stokjes er uit
  • Giet de panna cotta in 4 timbaaltjes en zet die minimaal 2 uur in de koelkast (liever 3 uur)
  • Na 2 a 3 uur kan je de panna cotta storten op een bordje (even de timbaaltjes in warm water houden maakt het makkelijker)
  • Verwarm het warm fruit uit het diepvriesdoosje volgens de verpakking
  • Schep op ieder bordje een paar lepels warm fruit
  • De kletskoppen doormidden breken en in het warm fruit steken ter decoratie (en iets knapperigs bij een dessert is ook altijd lekker)
  • Direct serveren

Panna cotta wil zeggen gekookte room, room is dan ook het belangrijkste ingrediënt voor dit zalige dessert. We combineren de panna cotta deze keer met warm fruit. Na een luxe diner heeft iedereen altijd trek in iets zoets, nou dan zit je goed met dit recept.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*