Eenvoudige panna cotta met rood fruit recept

rood fruit
rood fruit en panna cotta: een heerlijk feestelijk dessert

Snel en Panna Cotta gaan eigenlijk niet samen. Panna Cotta moet 3 a 4 uur in koelkast staan voordat je het kunt serveren. Ik bedoel dus de ‘hands-on’ tijd. De 3 uur dat de panna cotta in de koelkast staat ga jij natuurlijk iets anders doen.

De combinatie met rood fruit is erg traditioneel, je ziet de combinatie veel vaker en dat is niet voor niets het geval: het is verschrikkelijk lekker en het ziet er wonderschoon uit. Een nagerecht waarover nog lang nagepraat zal worden!

Ik maak het mezelf gemakkelijk: rode vruchten voor panna cotta kan je perfect het hele jaar door kopen… in de diepvries. Daar is niks mis mee. Voor 1,50 te koop bij Appie. Vers is natuurlijk ook heel erg lekker maar dat kost iets meer tijd en is in de zomer heel goed te doen maar als je rond kerst een mooie selectie rood fruit wil kopen is het wat moeilijker. Anyway, als je toch voor vers kiest: aardbeien, frambozen, blauwe bessen, aalbesjes, bramen…. Er is volop keuze (in het juiste seizoen)

Nagerecht panna cotta voor 4 personen

Ingredienten panna cotta met rood fruit

  • Doosje zomerfruit uit de diepvries (of lekker vers)
  • 500 ml slagroom
  • 1 a 2 verse vanillestokjes
  • 70 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
rood fruit 2
in het juiste seizoen kan je natuurlijk ook vers fruit gebruiken

Hoe maak je dit feestelijke dessert?

  • Doe de slagroom in een pannetje en breng rustig tot rond het kookpunt
  • De vanillestokjes in de lengte opensnijden en het merk er uit schrapen met je mes, merg en stokje zelf bij de slagroom doen
  • Suiker bij de slagroom doen en blijven roeren tot alle suiker gesmolten is
  • Laat de panna cotta nog 10 minuten zachtjes verwarmen
  • De gelatine 5 minuten weken in koud water
  • Knijp het water uit de gelatine en doe dat bij de warme slagroom
  • Weer even roeren tot de gelatine helemaal opgelost is
  • Schenk de room nu in 4 mooie glazen (ik heb vorige keer whiskey glazen gebruikt)
  • Zet de glazen 3 a 4 uur in de koelkast
  • Ontdooi het fruit op tijd
  • Na 3 a 4 uur is de panna cotta mooi stevig geworden en kan je het rode fruit in de glaasjes scheppen
  • Eet smakelijk!

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*