Eenvoudig recept panna cotta met snelle kersensaus

Panna cotta recept maar wel op de makkelijke manier
Panna cotta recept maar wel op de makkelijke manier

Soms wil je wel een mooi dessert maken maar meestal heb ik gewoon geen tijd om uren in de keuken te staan. Dit recept maak je heel makkelijk en snel klaar en toch ziet het er uit of je uren bezig bent geweest. Kijk, dan zijn handige recepten toch? Zeker vlak voor de feestdagen. Dan hebben we het allemaal druk genoeg.

Ingrediënten voor recept super eenvoudige snelle panna cotta

  • 350 ml slagroom
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • 4 gelatineblaadjes
  • 50 gram fijne suiker
  • 1 blikje kersen vlaaivulling
met kersenvlaaivulling maak je snel en makkelijk een lekker sausje
met kersenvlaaivulling maak je snel en makkelijk een lekker sausje

 

Hoe maak je dit recept voor panna cotta klaar?

  • Steelpannetje met de slagroom op het vuur
  • Het vanillestokje in de lengte opensnijden en met een mes het merg er uit schrapen en bij de slagroom doen, het stokje ook in het pannetje doen (die vissen we er later weer uit)
  • Suiker ook in het pannetje doen en aan de kook brengen, laat 1 a 2 minuten rustig doorkoken
  • Terwijl je wacht op het koken vast de gelatine in koud water later weken
  • Als de panna cotta gekookt heeft haal je het steelpannetje van het vuur
  • Knijp de gelatine goed uit en los de gelatine op in de panna cotta
  • Nu laat je de boel afkoelen
  • Doe de Griekse yoghurt bij de panna cotta en roer goed door
  • Giet je snelle panna cotta in vormpjes (puddingvormpjes of heel simpel plastic bekertjes)
  • Zet de vormpjes in de koelkast voor minimaal 3 uur
  • Voor het serveren maak ik het blikje kersenvlaaivulling open
  • 8 eetlepels er uit nemen en pureren met een staafmixer
  • Heel even verwarmen zodat het een soort saus is geworden
  • Dip je vormpjes even in warm water en draai ze om op een schoteltje
  • Lepeltje saus er over
  • Paar losse kersen er naast
  • Klaar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*