Panna Cotta met gebakken appel en kaneel

Panna Cotta met gebakken appeltjes
Panna Cotta met gebakken appeltjes

Alleen al voor de geur zou je af en toe eens lekker appeltjes moeten met lekker veel boter, kaneel, suiker en dronken rozijnen. Oh wat rook de keuken lekker toen ik dit nagerecht maakte.

Gebakken appeltjes met boter suiker kaneel en dronken rozijnen

Ik heb nu trouwens dit nagerecht gemaakt met Panna Cotta maar die gebakken appeltjes zijn bij bijna alle nagerechten echt heerlijk. Een gewoon bolletje ijs met deze lekkernij ernaast is ineens een klein culinair hoogstandje. Of, ik heb het deze keer niet gedaan, een bolletje ijs naast de Panna Cotta en dan met die appeltjes…. Zucht…. Het is allemaal zo lekker.

Hoe maak je zelf Panna Cotta met gebakken appeltjes?

Begin met maken van de Panna Cotta, op deze site staan diverse basisrecepten:

Panna Cotta met gebakken appeltjes
Panna Cotta met gebakken appeltjes

Wat heb je nodig voor gebakken appeltjes?

  • Flinke hand rozijnen
  • 2 zoeten appels
  • Scheut Cointreau of Amaretto
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Klontje boter
gebakken appeltjes
heerlijke gebakken appeltjes voor bij je nagerecht

Bereiding van de lekkerste warme appeltjes

  • Wel de rozijnen in een kommetje met een flinke scheut Cointreau of Amaretto
  • Laat in een koekenpan de boter smelten
  • Schil de appels en snij in vieren en dan in plakjes
  • Appeltjes in de pan doen met suiker, kaneel eroverheen strooien
  • Gewelde rozijntjes erbij doen
  • Af en toe omscheppen tot de appeltjes mooi lichtbruin zijn en de suiker gaat karamelliseren
  • Stort de Panna Cotta op een leuk bordje en leg de gebakken appeltjes ernaast

Zoals je ziet is het niet echt moeilijk om dit nagerecht zelf te maken maar het is wel een heerlijk zoet dessert

4 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*